Affogato

27 czerwca 2013, 09:41 | Desery Kuchnia | 3
Affogato

affogato_1

Waniliowe lody i mocna kawa. Czy trzeba coś więcej? Lody przełożyć do szklanek lub filiżanek. Ja używam lekko schłodzonych. Zaparzyć mocne espresso i zalać nim lody. Przed podaniem można posypać posiekaną gorzką czekoladą. Do zrobienia w kilka minut. Smacznego!

affogato_2 affogato

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

3 odpowiedzi na “Affogato”

  1. wege_qkiz_pl napisał(a):

    super pomysł na podanie kawy w upalny dzień :)

  2. Ilona napisał(a):

    Super, muszę skoczyć po lody. Pozdrawiam i uciekam do sklepu:)

  3. Koralinka napisał(a):

    Dzisiaj zrobiłam espresso w filiżankach do cappucino, podałam zlodami śmietankowymi na patyku. Zanurzyć, oblizać, zanurzyć, oblizać :) Resztę chłodnej kawy wypić. Pycha!!!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *