Błyskawiczna pasta z czerwonej fasoli

8 maja 2013, 07:29 | Bezglutenowe Kuchnia Wegetariańskie | 2
Błyskawiczna pasta z czerwonej fasoli

Za oknem cudowna pogoda, a w ogrodzie mnóstwo pracy. Mam wrażenie, że z wiosennymi porządkami nie zdążę do zimy :) Potrzebuję więc szybkiej dawki energii. Pastę z fasoli polecam jako dodatek do czosnkowych grzanek. Lekko skropione oliwą, z kilkoma plastrami pomidora i miską sałaty. Zamiast obiadu.

pasta z czerwonej fasoli_4

Błyskawiczna pasta z czerwonej fasoli

300 g ugotowanej czerwonej fasoli

2 cebule dymki

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki

1 łyżka oleju

sól

pasta z czerwonej fasoli

 

pasta z czerwonej fasoli_3

Cebulę z zieloną częścią oraz czosnek drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Doprawić solą i papryką. Fasolę rozgnieść widelcem lub zmiksować. Moim zdaniem ciekawsza jest lekko grudkowata konsystencja, więc nie miksuję fasoli do końca. Dodać cebulę z czosnkiem i wymieszać. To świetny dodatek do domowych chipsów kukurydzianych. Przepis znajdziecie tu. Smacznego!

 

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

2 odpowiedzi na “Błyskawiczna pasta z czerwonej fasoli”

  1. Majana napisał(a):

    O, taka pasta tez mi się podoba. Zjadłabym z razowym chlebkiem. :)
    Pozdrowienia Beatko:)

    Ps. Nadrabiam zaległości na Twoim blogu :)

  2. Ania napisał(a):

    Polecam do pasty z czerwonej fasoli olej lniany- świetnie się komponują:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *