Błyskawiczne krewetki z kolendrą i czosnkiem

12 marca 2015, 15:58 | Bezglutenowe Dania główne Kuchnia | 0
Błyskawiczne krewetki z kolendrą i czosnkiem

krewetki-z-kolendra_2To danie dla głodomorów, dla tych, którzy mają 10 minut na obiad, a chcą coś pysznego. To danie dla tych, którzy tęsknią za słońcem i wakacjami. To danie dla odchudzających się i tych, co chcą przytyć. To danie dla krewetkojadów, takich jak ja. W wersji bez dodatków – czysta białkowa rozpusta, w wersji z makaronem – solidny obiad. W wersji ze świeżą bagietką – po prostu pycha ;) Smacznego!

krewetki-z-kolendraBłyskawiczne krewetki z kolendrą i czosnkiem

200 g mrożonych, obranych krewetek

2 ząbki czosnku

1/2 cytryny

sól

świeżo mielony pieprz

świeża kolendra

1/4 papryczki chili

2 łyżki oleju

Czosnek pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić krewetki, smażyć na dużym ogniu, aż się rozmrożą. Dodać czosnek, smażyć jeszcze 5 minut. Następnie zdjąć z ognia doprawić sokiem z cytryny,  solą, pieprzem oraz drobno posiekaną kolendrą i chili. Podawać od razu z bagietką, makaronem lub solo.

krewetki-konendra

 

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *