Błyskawiczne mini tarty z chleba tostowego i sera

20 listopada 2015, 14:45 | Chleby i bułki Kuchnia Wegetariańskie | 0
Błyskawiczne mini tarty z chleba tostowego i sera

 

Takie tarty z chleba tostowego to świetny patent na przekąskę do szkoły lub pracy. Zamiast kruchego ciasta użyj chleba tostowego. Wystarczy włożyć go do foremki na babeczki, wypełnić dowolnym nadzieniem, zapiec i tarta gotowa. Całość, razem z pieczeniem zajmuje ok. 20 minut :)

Błyskawiczne mini tarty z chleba tostowego i sera

4 kromki chleba tostowego

50 g fety lub sera twarogowego

1 małe jajko

masło

  1. Piekarnik rozgrzać do 200 st.C.
  2. Wysmarować masłem foremki do babeczek.
  3. Wykroić kółka z chleba lub całe kromki włożyć do foremek.
  4. Pokruszyć ser, wymieszać z jajkiem.
  5. Wylać masę na chleb.
  6. Wstawić do piekarnika na 15 minut. Gotowe!

Zamiast nadzienia serowego tarty można wypełnić: startą na tarce cukinią, pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi i szynką, łososiem wędzonym z koperkiem, gotowanymi brokułami, groszkiem z marchewką.

 

 

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *