Błyskawiczne wegańskie domowe lody truskawkowe bez cukru i maszynki.

9 maja 2016, 17:02 | Bezglutenowe Desery Dla dzieci Kuchnia Wegetariańskie | 29
Błyskawiczne wegańskie domowe lody truskawkowe bez cukru i maszynki.

Ten patent na domowe lody truskawkowe moim skromnym zdaniem zasługuje na Nobla. Z dwóch składników otrzymujesz w kilka sekund pyszne, pełne smaku, słodkie, pachnące latem lody, od razu gotowe do jedzenia. Czy to nie cud?!

domowe-lody-truskawkowe-bez-cukru-przepis14

domowe-lody-truskawkowe-bez-cukru-przepis15

Pierwszy składnik do banan. To on nadaje lodom jedwabistą konsystencję i naturalną słodycz. Teraz owoce. Koniecznie mrożone. Mogą to być tak jak tu truskawki, albo maliny, albo wiśnie, albo jeżyny, porzeczki, aronia, morele. Uff, spory wybór, prawda?

domowe-lody-truskawkowe-bez-cukru-przepis20

domowe-lody-truskawkowe-bez-cukru-przepis24

Wegańskie domowe lody truskawkowe bez cukru i maszynki

banan

150 g mrożonych truskawek

dodatki:

gęste mleko kokosowe

świeże truskawki

werbena

  1. Do miski włożyć pokrojonego banana i zamrożone truskawki.
  2. Miksować do momentu, gdy składniki się połączą.
  3. Przełożyć do schłodzonych pucharków.
  4. Przed podaniem można udekorować pokrojonymi truskawkami, kleksem mleka kokosowego i świeżą werbeną. Smacznego :)

domowe-lody-truskawkowe-bez-cukru-przepis18

domowe-lody-truskawkowe-bez-cukru-przepis23

domowe-lody-truskawkowe-bez-cukru-przepis16

domowe-lody-truskawkowe-bez-cukru-przepis25

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

29 odpowiedzi na “Błyskawiczne wegańskie domowe lody truskawkowe bez cukru i maszynki.”

  1. Aga P. napisał(a):

    Suuuper. Robię takie same, z różnymi owocami. Moje dzieci za nimi przepadają.
    Pozdrawiam

  2. Ania Mazurek napisał(a):

    Proszę mi podpowiedzieć pojemność tych słoiczków!? Dziękuję

  3. Robert Gutowski napisał(a):

    Chłopaki też mogą? ;)

  4. Joanna Malczewska napisał(a):

    Mmmmmm … a słoiczki też słodkie :)

  5. Kasia Gardas napisał(a):

    Mniam a banan jest dobry do wszystkiego

  6. Beata Cichy napisał(a):

    A co z mlekiem , też miksujemy ?

  7. Hanna Łamińska napisał(a):

    Ja nie weganskie ale szybkie i pyszne- zawsze zamrażam mocni dojrzałe banany i miksuje z naturalnym jogurtem greckim :-)

  8. Kasia Kocur napisał(a):

    Zaraz zacznę lizać ekran laptopa. ;-)

  9. Magda Owczarczak napisał(a):

    oj tak to nasze ulubione lody :)

  10. Karina Balska napisał(a):

    Mam I ja :)

  11. Ania Chabowska napisał(a):

    Genialne! Dziękuję za przepis Beatko! Anna Krug lato jest nasze!

  12. Anna D'Agostino napisał(a):

    Oldzi Jot Robimy!

  13. Ania Opiela napisał(a):

    wspaniałe, aż ślinka cieknie:)

  14. Komentarz mojego czterolatka ” no to, to ja lubie ”

  15. aga napisał(a):

    Jak zrobić gęste mleko kokosowe?

  16. Ewa Podbiera napisał(a):

    Zrobiłam wiśniowe, a ze zdjęciem nie zdążyłam :3

  17. pycha! i nie trzeba stać w kolejce ;)

  18. lalun napisał(a):

    Daję Nobla, a nawet dwa! To ABSOLUTNY hit! A skąd wziąć takie fajne szklane pojemniczki do serwowania?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *