Chlebek bananowy – najlepszy przepis

31 lipca 2017, 10:50 | Chleby i bułki Kuchnia Wegetariańskie | 12
Chlebek bananowy – najlepszy przepis

Przepis na chlebek bananowy dostałam od mojej siostry i powiem szczerze, jest to najlepszy chlebek bananowy, jaki jadłam kiedykolwiek. Więc jeśli masz ochotę na kromkę wilgotnego, lekkiego, pachnącego bananami, delikatnego i pysznego chlebka bananowego, to służę sprawdzonym przepisem :). To przepis z kategorii prosto i szybko. Wychodzi bezbłędny, smacznego!

Chlebek bananowy – najlepszy przepis

1/2 szklanki oleju

½ szklanki cukru

2 jajka

3 dojrzałe banany

2 szklanki mąki

łyżeczka sody

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

3 łyżki mleka

dodatkowo garść bakalii ( u mnie rodzynki i orzechy włoskie)

  1. Olej utrzeć z cukrem i jajkami.
  2. Banany rozgnieść widelcem.
  3. Dodawać do masy jajecznej na przemian z mąką zmieszaną z sodą i proszkiem.
  4. Wlać mleko.
  5. Wsypać bakalie, wymieszać składniki.
  6. Piec około godziny w piekarniku nagrzanym do 190 st.C.
  7. Po upieczeniu wyjąć na kratkę do wystygnięcia.

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

12 odpowiedzi na “Chlebek bananowy – najlepszy przepis”

  1. Olga Dombka napisał(a):

    Robiłam ostatnio taki „chlebek” korzenny z cukinia i suszona lawenda – pycha!!

  2. Jagoda Konev napisał(a):

    Olej, hmmm a może być bez oleju?

  3. Anna Cieślak napisał(a):

    Chlebek wyszedł idealny :-)

  4. Monika napisał(a):

    Jakie rozmiary keksowki? Plus minus :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *