Domowa surówka Coleslaw

13 stycznia 2017, 11:04 | Bezglutenowe Kuchnia Sałatki | 9
Domowa surówka Coleslaw

Smaczna surówka z kapusty i marchewki, u mnie w wersji nieco odchudzonej. Sos przygotowuję na bazie jogurtu naturalnego z dodatkiem majonezu. Pasuje do wegetariańskich burgerów i pieczonego drobiu. Idealna na wszelkie imprezy, bo lubią ją chyba wszyscy. Smacznego!

Domowa surówka Coleslaw

½ główki kapusty średniej wielkości

3 średnie marchewki

cebula

150 g jogurtu naturalnego typu greckiego

100 g majonezu

łyżka octu winnego

świeżo mielony pieprz

  1. Kapustę drobno poszatkować.
  2. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  3. Cebulę posiekać, przełożyć na metalowe sitko, przelać wrzątkiem i dobrze odsączyć.
  4. Wymieszać kapustę, marchewkę i cebulę.
  5. Połączyć jogurt, majonez i ocet.
  6. Doprawić sos pieprzem i dokładnie wymieszać z warzywami.

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

9 odpowiedzi na “Domowa surówka Coleslaw”

  1. Jakub Kuroń napisał(a):

    Ja lubię coleslaw z dodatkiem czerwonej kapusty. Wyglada i smakuje obłędnie. Buziaki

  2. Ewela Mika napisał(a):

    Ulubiona mojarobię bardzo często

  3. Marta Tyma napisał(a):

    Witam ja tak ni z gruchy niż pietruchy. . . Odnośnie taśm Washi. Czy ma Pani jakieś na sprzedaż :)?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *