Grillowany ananas z miodem

3 kwietnia 2013, 15:20 | Desery Kuchnia | 1
Grillowany ananas z miodem

Nie o potrawę tu chodzi tym razem, lecz o szokową terapię kolorem. I… chyba się udało. Za oknem biel (znowu), a w Lawendowym Domu dziś karaibskie lato. Kto się skusi?

Grillowany ananas z miodem

1 ananas obrany i pokrojony z plasterki (może być z puszki)

2 łyżki płynnego miodu

2 łyżki soku z cytyny

dodatkowo: lody

Przygotowanie jest bardzo proste. Plastry ananasa kłaść na rozgrzanej patelni grillowej i piec z obu stron po ok. 1 min. Następnie przełożyć na talerz polać mieszanką miodu i soku z cytryny, udekorwać kulką lodów i od razu zajadać.

 

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

Jedna odpowiedź do “Grillowany ananas z miodem”

  1. Facebook User napisał(a):

    Dla mnie to deser idealny :) Uwielbiam także naleśniki z ananasem i lodami, gdyż taki deser przypomina mi Hawaje :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *