Hit na wielkanocne śniadanie – Jajka faszerowane w skorupkach z migdałami

19 kwietnia 2014, 14:39 | Kuchnia Przystawki Święta Wielkanoc wielkanocne potrawy | 0
Hit na wielkanocne śniadanie – Jajka faszerowane w skorupkach z migdałami

Przepis z ostatniej chwili specjalnie dla Was. Moje ulubione jajka smażone w skorupkach. Przygotujcie je jutro, tuż przed śniadaniem i podajcie na stół jeszcze gorące i pachnące masłem.

jajka faszerowane

Jajka faszerowane w skorupkach z migdałami

5 jajek

½ pęczka dymki

1 łyżka śmietany

płatki migdałowe

sól

pieprz

masło do smażenia

  1. Jajka ugotować na twardo.
  2. Przeciąć je na pół ostrym nożem starając się nie uszkodzić skorupki.
  3. Wydrążyć jajka łyżeczką.
  4. Zawartość posiekać, dodać pokrojoną drobno dymkę, śmietanę, doprawić farsz solą i pieprzem.
  5. Farszem wypełnić skorupki, wierzch posypać płatkami migdałowymi i lekko docisnąć.
  6. Na patelni rozgrzać masło, ułożyć jajka skorupkami do góry i smażyć ok. 3 minuty, tak by migdały się lekko przyrumieniły.

 

stół wielkanocny

 

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *