Jak zrobić chipsy z jarmużu

12 stycznia 2016, 14:10 | Bezglutenowe Kuchnia Przystawki Wegetariańskie | 2
Jak zrobić chipsy z jarmużu

Genialnie prosta przekąska oraz dodatek do sałatek lub rolowanych kanapek. Może nie wygląda, ale za to jak smakuje! Chipsy z jarmużu podbiły Internet i nasze podniebienia. Zrobisz je bez trudu w kilkanaście minut.

jak-zrobic-chipsy-z-jarmuzu-przepis_01

jak-zrobic-chipsy-z-jarmuzu-przepis_02

Chipsy z jarmużu

100 g jarmużu

łyżka oleju

sól

  1. Jarmuż umyć, dokładnie odsączyć, rozłożyć na ręczniku papierowym i zostawić do całkowitego wyschnięcia.
  2. Podzielić na niewielkie kawałki, pozbawić twardych łodyg.
  3. Wrzucić do miski, wlać olej, dokładnie wymieszać.
  4. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posypać solą.
  5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 st.C z włączoną funkcją termoobieg i piec ok. 12 minut.
  6. Po tym czasie sprawdzić, czy jarmuż jest chrupiący. Smacznego :)

jak-zrobic-chipsy-z-jarmuzu-przepis_05

jak-zrobic-chipsy-z-jarmuzu-przepis_06

 

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

2 odpowiedzi na “Jak zrobić chipsy z jarmużu”

  1. Ania z Osobiedlamnie napisał(a):

    Jadłam, są pyszne! Trzeba tylko uważać, żeby ich za mocno nie „ugrilować”, bo mogą zrobić się ciut gorzkawe, dość szybko się przypalają. Ale przekąska genialna:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *