Kontakt

25 marca 2012, 17:04 | | 3

Piszcie do mnie:

beata@lawendowydom.com.pl

Spotkajmy się na Facebooku:

http://www.facebook.com/lawendowydom

 

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

3 odpowiedzi na “Kontakt”

  1. Beata Vurdelja napisał(a):

    Witam Pani Beatko !
    Jeśli Pani szuka fajnego przepisu na słodkości bez pieczenia, to polecam przepis, który przywiozłam z Bośni. Jest on dostępny na stronie http://www.projekt-szczescie.pl pod nazwą „bajadera „. Polecam i serdecznie pozdrawiam.
    Beata Vurdelja

  2. Agata Sienkiewicz napisał(a):

    Zupa paprykowa z kulkami mięsnymi
    2 l bulionu warzywnego
    0.5 kg mięsa mielonego (wieprzowe)
    0.5kg pieczarek
    2 papryki świeże czerwone
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    Koncentrat pomidorwy
    3 łyżki śmietany gestej
    2 łyżki mąki pszennej
    1 łyżeczka magii
    Sól , pieprz, papryka słodka
    PRZYGOTOWANIE
    Bulion: 2 litry wody, 1 marchew, 1 pietruszka i trochę seleru dodajemy ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy przez ok 30 min.
    Mięso mielone 0.5kg, cebulę i czosnek podsmazamy na łyżce oliwy i dodajemy do mięsa następnie dajemy jedno jajko i trochę bułki tartej sól pieprz do smaku i robimy małe kuleczki. Następnie wkładamy na 3-4 minuty do garnka z gorącą wodą i wyjmujemy.
    pieczarki kroimy w plastry i podsmazamy paprykę kroimy w kostkę i razem z pieczarkami dodajemy do bulionu gotujemy aż papryka zmieknie. Po tym czasie wrzucamy kulki mięsne i gotujemy na małym ogniu przez 10 min. Na koniec doprawiamy przyprawami plus koncentrat pomidorowy i zagęszczamy śmietaną z mąka . Do śmietany z mąka najlepiej jest dodać parę łyżek gorącej zupy żeby w garnku nam się to nie zwazylo. Polecam

  3. marzena napisał(a):

    witam
    zamiescilam pytanie w sprawie kiszonek ale nikt nie odpowiada ;-(
    Chcialabym zrobic kiszonki z takich letnich nie pedzonych warzyw bo choruje.
    Problem jak to przechowywac do zimy? Jezeli zagotuje po ukiszeniu stracą swoje wartosci
    a bez gotowania pewnie beda sie psuc .Lodowke mam mała.
    Prosze o rade.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *