Nie taki szpinak straszny! Duszony szpinak z chrupiącą posypką

30 sierpnia 2012, 11:14 | Kuchnia Przepisy Przystawki Wegetariańskie | 6
Nie taki szpinak straszny! Duszony szpinak z chrupiącą posypką

Duszony szpinak z moim chrupiącym dodatkiem specjalnym. Skusicie się? Idealny dodatek do patisonów.

Duszony szpinak z chrupiącą posypką

300 g szpinaku

1 cebula

2 ząbki czosnku

sól

świeżo zmielony pieprz

oliwa

posypka:

100 g sucharów

100 g masła

Szpinak dokładnie umyć, posiekać, ale niezbyt drobno. Cebulę pokroić w plasterki. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę. Dodać posiekany czosnek i szpinak. Dusić ok. 3 minuty, nie więcej, żeby szpinak pozostał wyraźnie zielony. Przełożyć do miski. Suchary zetrzeć lub zmiksować na dość grubą kruszonkę. Rozgrzać masło, dodać suchary, smażyć razem ok. 2 minuty, cały czas mieszając. Gotową posypkę dodać do szpinaku.

 

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

6 odpowiedzi na “Nie taki szpinak straszny! Duszony szpinak z chrupiącą posypką”

  1. Kosmalska Anita napisał(a):

    Ja dodaje jeszcze odrobine gałki muszkatałowej- doskonale podkreśla smak!

  2. Mesh napisał(a):

    Uwielbiam szpinak, mąż troszkę mniej :D. Jestem pewna że z chrupiącym dodatkiem dzieciom również posmakuje, a jest już młodziutki w ogrodzie. :)

  3. Majana napisał(a):

    Boskie zdjęcia! Szpinak lubię, pysznie to wygląda. :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *