Orzechowe koszyczki z winogronami.

22 czerwca 2011, 13:46 | Kuchnia Przepisy Przystawki Wegetariańskie | 17
Orzechowe koszyczki z winogronami.

Jesień Drodzy Państwo w Lawendowym Domu. Nie, nie, to nie pomyłka. Pełną parą pracujemy nad jesiennym wydaniem magazynu i muszę przyznać, że targają mną sprzeczne emocje. Za oknem motyle uganiają się nad lawendą, popijamy napoje chłodzące i zajadamy się czereśniami, a w studiu iście jesienna aura.
Dziś zaglądamy na plan jednej z naszych jesiennych sesji, a tam urocze orzechowe koszyczki z winogronami. I choć powinnam Wam serwować chłodniki i sorbety (będą, będą niebawem), to myślę, że ta prosta przekąska znajdzie uznanie na jakimś miłym towarzyskim spotkaniu pod gołym niebem.

Orzechowe koszyczki z winogronami

50 g sera z niebieską pleśnią
1 łyżeczka jogurtu greckiego
50 g zmielonych orzechów włoskich
winogrona

Ser zmiksować z jogurtem. W powstałej masie serowej zanurzać winogrona, a następnie obtaczać je w orzechach. Prawda że proste? Orzechowy koszyczek z wyrazistą serową masą i zatopionym w niej słodkim owocem. Pycha!

Skoro o miksowaniu mowa, to co powiecie na takie cudo?

W trzeciej już edycji naszego konkursu „Przepis na 5!” zadanie bardzo proste. Wystarczy przesłać na adres: kontakt@lawendowydom.com.pl przepis na makaron. Szczegóły konkursu znajdziecie w letnim wydaniu magazynu Lawendowy Dom. Przypominam, że w losowaniu nagrody głównej biorą udział wszystkie nadesłane przepisy. Powodzenia!

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

17 odpowiedzi na “Orzechowe koszyczki z winogronami.”

  1. Mona napisał(a):

    oh, co tu sie wyprawia :) Jakie cudne winogronka i ten niebieski ,,pomocnik" do kuchni..cudny :)..juz szukam przepisu na konkurs :) !

  2. Beata Lipov napisał(a):

    Pomocnik piękny. Sama marzę o takim kolorze :))

  3. gocha napisał(a):

    Koszyczki wyglądają apetycznie, tylko to wewnętrzne szarpnięcie niesmaku na myśl, o serze z niebieską pleśnią, którego bardziej niż nie bardzo osobiście … Ale czymś go zastąpię :)

  4. Majana napisał(a):

    Urocze te koszyczki Beatko! :)
    Poczęstuję się jednym i czekam na sorbeciki:)
    Pozdrowienia :)

  5. desperate napisał(a):

    Te dni w studiu spędzone w innej porze roku muszą być na prawdę ciekawe.
    Sama chciałabym poczuć emocje wydawania własnego magazynu.
    Kiciuś piękny (również marzyłam o takim kolorze) ale zdecydowałam się na gruszkę.
    Stoi grzecznie na blacie i świetnie się sprawuje. To samo z zestawem do makaronu, który od razu dokupiłam.
    Dlatego nie wezmę udziału w konkursie (chce aby inni mogli poczuć tą radość).

  6. Beata Lipov napisał(a):

    gocha, fetą zastąp i też będzie pysznie.
    Majana, częstuj się kochana.
    desperate, to doprawdy dziwne uczucie – wciąż wyprzedzam czas :)

  7. arek napisał(a):

    Skladniki oczywiste ale sposob podania – nowka! :)

  8. just-great-food napisał(a):

    Rewelacyjne te winogronowe koszyczki, wykorzystamy na imprezę :)

  9. folkmyself napisał(a):

    Cudny ten Kitchen! Aż ślinka poleciała!

  10. kishipsa napisał(a):

    Jak dobrze, że jest jeszcze czas do sierpnia ;)) Zdążę i zrobić koszyczki i znaleźć jakiś świetny przepis na konkurs ;)

  11. burczymiwbrzuchu napisał(a):

    Winogrona świetnie komponują się z serem i orzechami, ale sposób podania zaskakujący! A o takim pomocniku to marzę nie od dziś :)

  12. Anonymous napisał(a):

    mniammmm smakowitości
    KonKata

  13. making baking and creating napisał(a):

    Pomysłowy przepis na energetyczną przekąskę. Pochłonęła mnie całkowicie lektura Lawendowego Domu , wspaniałe wydanie, kilka przepisów już wypróbowałam i z pewnością zagoszczą w moim menu:).Pozdrawiam cieplutko i czekam na tegoroczne inspiracje z wykorzystaniem lawendy – zbiory tuż tuż.

  14. osobistastylistka napisał(a):

    Jak dobrze, że przypadkiem wpadłam na tego bloga:) Jest przepiękny. Sama też zajmuję się stylizacją, ale nie jedzenia :)) Miło popatrzeć na zdjęcia kogoś, kto robi takie cudne rzeczy w optymistycznych barwach. Pozdrawiam i będę często wpadać :) M.

  15. Trzcinowisko napisał(a):

    Genialna smakowo-podaniowa prostota…jestem pod wrażeniem i zapamiętam ten przepis…zawsze się przydają takie maleństwa:)

  16. tomasz napisał(a):

    Beata, otrzymuje Nobla za 'Cierpliwość w kuchni' :D

  17. Nath napisał(a):

    Taki prosty przepisik, a tak efektownie wygląda na talerzu, fajna przekąska :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *