Owsiane ciasto fit z brzoskwiniami

21 lipca 2014, 08:23 | Ciasta i ciasteczka Kuchnia Przepisy Wegetariańskie | 18
Owsiane ciasto fit z brzoskwiniami

 

ciasto z brzoskwiniami_2

ciasto z brzoswkiniami_4

To rodzaj ciasta, które udaje się nawet osobom stawiającym pierwsze kroki w kuchni. Wygląda jak milion dolarów,  robi się je błyskawicznie, smakuje jak ambrozja. W dodatku wpisuje się doskonale w mój styl życia w wersji fit, no oczywiście, jeśli nie zjem całego na raz :)

ciasto z brzoskwiniami_5

 

Owsiane ciasto fit z brzoskwiniami

200 g płatków owsianych

100 g razowej mąki orkiszowej

50 g migdałów

1 łyżka mielonego cynamonu

1 łyżeczka sody

szczypta soli

2 jajka

80 ml mleka sojowego

100 ml oleju

400 g obranych dojrzałych owoców (u mnie przewaga brzoskwiń)

3 łyżki cukru lub ksylitolu

  1. Piekarnik nagrzać do 190 st. C.
  2. Płatki i migdały zmiksować na proszek.
  3. Do miski wsypać suche składniki, czyli zmiksowane płatki, migdały, mąkę cynamon, sodę i sól.
  4. W dzbanku energicznie wymieszać jajka, mleko i olej.
  5. Dodać do suchych składników, wyrobić ciasto. Będzie dość klejące i miękkie.
  6. Na blasze rozłożyć nieprzywierający papier do pieczenia lub matę silikonową.
  7. Wyłożyć ciasto i uformować je dłońmi. Ja zrobiłam prostokąt, ale może też być klasyczny okrągły kształt. Brzegi nieco podwyższyć, by powstał rant.
  8. Owoce pokroić w cząstki ułożyć na cieście, posypać cukrem lub ksylitolem. wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut.
  9. Odstawić do wystygnięcia, a następnie pokroić na porcje. Smacznego!

ciasto z brzoskwiniami_6

 

 

 

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

18 odpowiedzi na “Owsiane ciasto fit z brzoskwiniami”

  1. teenager napisał(a):

    super pomysł na ciacho! jak owsiane to tym bardziej idealnie trafia w moje smaki, do tego najlepsze letnie owoce! :)

  2. zjedz_mnie napisał(a):

    Fajne ciacho, lubię takie połączenia :)

  3. barby.g napisał(a):

    Kurczę, no MEEEEGA MEGA takie przepisy! sama je tworzę i uwielbiam wyszukiwać u innych! Zaraz jutro próbuję! Super!! :)

  4. Agi napisał(a):

    A czy będzie więcej przepisów w sylu fit? Przydałaby się taka fajna ściągawka:), bo wszystko tutaj wygląda i smakuje rewelacyjnie więc jest szansa, a raczej wręcz pewność że i „kuchnia na diecie” w wykonaniu Lawendowego Domu to uczta dla podniebienia i oczu:) proszę o pomoc i podpowiedzi na pyszne i atrakcyjne odchudzanie:)

  5. Agi napisał(a):

    Bardzo dziękuję za podpowiedzi:) czekam z niecierpliwością na więcej przepisów w stylu fit:) a czy pojawiają się przepisy potraw ze zdjęć z 3. odc. „Moje chudnięcie”? Bo wyglądają obłędnie:) pozdrawiam

  6. czy może być dodane inne mleko niż sojowe np ryżowe?

  7. Anna Fojtik Bałaga napisał(a):

    Na pewno je zrobię

  8. Agata Czech napisał(a):

    Dziś zrobię wygląda świetnie…

  9. Gosia Rynkowska napisał(a):

    Mniam,owoce daja ciastu cudowny smak<3

  10. Agata Czech napisał(a):

    Nie mogę się doczekać

  11. Agata Czech napisał(a):

    pycha!!!!pół już nie ma! dodałam jeszcze malin!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *