Owsiane kotlety ze szpiankiem i fetą

26 kwietnia 2015, 19:28 | Dania główne Kuchnia Wegetariańskie | 0
Owsiane kotlety ze szpiankiem i fetą

Pomysł na zdrowy i szybki obiad. Szpinak doprawiony czosnkiem i odrobiną gałki w towarzystwie wyrazistej w smaku fety to świetne towarzystwo dla płatków owsianych. Złociste i pyszne. Polecam!

Kotlety ze szpinakiem i fetą

450 g szpinaku

3 ząbki czosnku

½ łyżeczki gałki muszkatołowej

170 g fety

½ szklanki płatków owsianych

5 łyżek otrębów owsianych

2 jajka

sól

pieprz

olej

owsiane kotlety ze szpinakiem_3

Szpinak drobno pokroić i podsmażyć na oleju, aż odparuje z niego woda. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Przełożyć do miski, dodać płatki owsiane, 2 łyżki otrębów, pokruszoną drobno fetę, jajka. Ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy formować niewielkie kotleciki, obtaczać je w pozostałych otrębach i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

 

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *