Panna Cotta na Prima Aprilis.

1 kwietnia 2015, 08:04 | Bezglutenowe Desery Dieta Dla dzieci Dzieci Kuchnia Wegetariańskie | 3
Panna Cotta na Prima Aprilis.

1-april-funny-jokes_2Witam Was pierwszokwietniowym dowcipem, na który nabiorą się nie tylko dzieci. No bo przyznajcie sami, czy nie skusilibyście się na szklaneczkę ciepłego mleczka w ten pochmurny poranek? Nasze mleko okazało się totalnie zakręcone i nie chciało za żadne skarby wyjść ze szklanki. Nawet największy niejadek nie będzie się mógł oprzeć pysznemu włoskiemu deserowi z dodatkiem słodkiej śmietanki. Życzę Wam pięknego dnia mimo tej paskudy za oknem :)

Panna Cotta na Prima Aprilis

250 ml mleka

250 ml śmietanki 36 %

2 łyżki cukru

pół laski wanilii

2 łyżeczki żelatyny

Do garnka wlać mleko i śmietanę, wsypać cukier. Wanilię rozciąć wzdłuż, końcem noża wyjąć ziarenka i wrzucić do garnka. Całość zagotować. Zdjąć z ognia, dodać rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody żelatynę, dokładnie wymieszać. Przelać do szklanek. Gdy zawartość lekko przestygnie, włożyć szklanek słomki i zostawić na noc w lodówce.

1-april-funny-jokes_4

1-april-funny-jokes

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

3 odpowiedzi na “Panna Cotta na Prima Aprilis.”

  1. Katarzyna Konior napisał(a):

    Super! Zrobię jutro… Mimo że to dziś jest pierwszy ;-)

  2. Muszka napisał(a):

    ale super:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *