Pieczone ziemniaki z niespodzianką

18 października 2013, 08:24 | Bezglutenowe Dania główne Kuchnia Przepisy Wegetariańskie | 5
Pieczone ziemniaki z niespodzianką

pieczone ziemniaki_5

To pomysł, który można zinterpretować na wiele sposobów. W dodatku przygotowanie to bardziej zabawa, niż prawdziwe gotowanie. Sam patent jest bardzo prosty. Ziemniaki dokładnie myjemy, osuszamy i nacinamy co 3 mm. Następnie należy posmarować je olejem i posolić. No i dochodzimy do etapu, gdzie właściwie mamy pełną dowolność. Do moich ziemniaków trafiły cienkie piórka cebuli, szczypior, plasterki kwaśnych jabłek, owczy ser, krowi ser i boczek. Gotowe ziemniaki układamy na blasze, skrapiamy z wierzchu olejem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na godzinę.

pieczone ziemniaki_4

Czas pieczenia zależy od wielkości i gatunku ziemniaków, jeśli są duże, godzina może nie wystarczyć. Podawać od razu. Smacznego.

pieczone ziemniaki_2

 

 

 

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

5 odpowiedzi na “Pieczone ziemniaki z niespodzianką”

  1. Sylwia Sobczyk napisał(a):

    Ja zamykam gadziny w naczyniu żaroodpornym na pół godziny, a potem wieko otwieram i dopiekam. Mmmm… kocham pieczone ziemniory. :D

    Polecam też dobrej jakości przyprawy do ziemniaków, takie mieszanki ziół i soli. Pycha.

  2. Anita Kosmalska napisał(a):

    ale to fajne!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *