Pieczone pomidory

27 maja 2013, 12:02 | Bezglutenowe Kuchnia Przystawki Wegetariańskie | 1
Pieczone pomidory

pieczone pomidory

Pieczone pomidory to mój sprawdzony dodatek do wielu dań. W potrawach wegetariańskich jako towarzystwo np. do bakłażana lub cukinii. Podaję je też do pieczonych ryb lub szaszłyków z drobiu. Drobne pieczone pomidorki to także świetny dodatek do makaronu.Polecam!

Pieczone pomidory

½ kg niewielkich pomidorów

sól gruboziarnista

brązowy cukier

oliwa

Pomidory przekroić na pół, ułożyć na natłuszczonej wcześniej blasze przekrojoną stroną do góry. Wierzch posypać solą i odrobiną cukru, skropić oliwą.   Piec w temperaturze 200 st. C na funkcji termoobieg ok. 40 minut.  Czas pieczenia zależy od wielkości i soczystości pomidorów. Smacznego!

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

Jedna odpowiedź do “Pieczone pomidory”

  1. Aga napisał(a):

    Ja takie pomidorki zapiekam z cukinią, posypuję ziołami prowansalskimi, solą pieprzem i parmezanem a na spód naczynia do zapiekania daje zeszkloną na oliwie cebulkę z czosnkiem :-) pycha jako dodatek i jako samo danie polecam :-)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *