Wegański budyń czekoladowy

19 sierpnia 2014, 09:49 | Bezglutenowe Desery Kuchnia Wegetariańskie | 13
Wegański budyń czekoladowy

budyń wegański_2

Konsystencja kremowa, przygotowanie błyskawiczne, smak dyskusyjny. Dla tych z Was, którzy lubią eksperymenty i wegańskie smaki, będzie super. Dla tradycjonalistów może być zbyt „roślinny”. Dla mnie super! Pyszny i zdrowy kop energetyczny. Fantastycznie łączy się z lekko kwaskowymi owocami jagodowymi.

budyń wegański_5

Wegański budyń czekoladowy bez gotowania

(przepis znalazłam na stronie Trener Biegania)

2 dojrzałe banany

1 dojrzałe awokado

100 ml mleka kokosowego z puszki

łyżka ksylitolu

4 łyżki kakao

  1. Banany i awokado obrać.
  2. Przełożyć do miksera, dodać mleko, ksylitol i kakao.
  3. Zmiksować na gładką masę.
  4. Przełożyć do pucharków. Podawać  np. z jeżynami.

budyń wegański_3

portret z wąsami

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

13 odpowiedzi na “Wegański budyń czekoladowy”

  1. Nat napisał(a):

    niesamowity smak i zapach! Wypróbowałam i polecam! :)

  2. Anita Kosmalska napisał(a):

    mmmmMMmmm zajadam taki mix najczesciej na drugie sniadanie lub podwieczorek :) polecam!

  3. Jola La Ziemlanski napisał(a):

    Hm jestem chyba jedna z naprawde nielicznych,ktore nie lubia avokado :D dalam mu kilka szans w roznych wersjach i przegral niestety ;)

  4. Julita Kołodziejska napisał(a):

    U mnie gości na stole kilka razy w tyg ☺ uwielbiam

  5. TargDeko napisał(a):

    wygląda pysznie!

  6. Magazyn Kuchenny napisał(a):

    Fajne włosy miałaś :-) Ale dłuższe też ładne <3

  7. […] miesięcy zajadam się wegańskim budyniem na bazie awokado i mleka kokosowego (przepis tu). Tym razem zmieniłam nieco proporcje, zwiększyłam ilość dojrzałego, tłustego awokado, […]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *