Wiosenne kanapki z pastą jajeczną i łososiem

13 marca 2016, 19:55 | Kuchnia Przystawki Święta Wielkanoc wielkanocne potrawy | 7
Wiosenne kanapki z pastą jajeczną i łososiem

Proste rozwiązania są najlepsze, a pasta jajeczna podkręcona odrobiną chrzanu i musztardy to doskonały i bardzo prosty w przygotowaniu dodatek do wiosennych kanapek. Taką pastą można też faszerować jajka na wielkanocny stół.

wiosenne-kanapki-z-pasta-jajeczna_4

wiosenne-kanapki-z-pasta-jajeczna_3

Wiosenne kanapki z pastą jajeczną i łososiem

3 jajka ugotowane na twardo

1 łyżka śmietany

1 łyżeczka chrzanu

1 łyżeczka musztardy

1/2 łyżeczki przyprawy curry

sól

dodatkowo:

bułka typu bagietka

łosoś wędzony

rzodkiewki

kiełki rzodkiewki

  1. Do blendera włożyć jajka obrane ze skorupek, śmietanę, chrzan, musztardę i curry.
  2. Zmiksować na gładką pastę.
  3. Posmarować nią bułkę pokrojoną w plasterki.
  4. Kanapki obłożyć dodatkami. Doskonale pasuje tu wędzony łosoś i rzodkiewki.

 

wiosenne-kanapki-z-pasta-jajeczna_2

 

Beata Lipov

Ponoć mówią, że jestem najbardziej zakręconą 40-to latką w Polsce. Tysiąc pomysłów na minutę to moja specjalność. Gotuję, prowadzę warsztaty, biegam, wyciskam poty na siłowni, piszę książki, spotykam się z czytelnikami, motywuję dziewczyny takie jak Ty do dbania o siebie i zdrowszego, piękniejszego życia. Lawendowy Dom to także Twój dom.

Zapraszam
Beata Lipov

Komentarze

7 odpowiedzi na “Wiosenne kanapki z pastą jajeczną i łososiem”

  1. Mo Ni K Kubik napisał(a):

    Uroczo wygladaja,zwiastuja wiosne!!!
    Szkoda tylko Ze Nie lubie wedzonego lososia…najem sie oczyma

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *